olifant rotonde web

Ophaalbrug web
OudeMannenhuis web
met tweetjes web
<>
 
In Vianen is veel te doen. 
sb2010web28-webNATIONALE SLEEPBOOTDAGEN: 1x per 2 jaar ,DE ONEVEN JAREN! 3 DAGEN,  van Donderdag (Hemelvaartsdag) t/m Zaterdag.
Een publieksvriendelijk, niet commercieel, recreatief evenement van nationale allure. Dat was ruim tien jaar geleden de opzet van de organisatie van de Nationale Sleepbootdagen. Eenmaal per twee jaar is Vianen vanaf Hemelvaartsdag tot en met de daaropvolgende zaterdag de tijdelijke thuishaven van bijna twee honderd motorsleepboten van de leden van de landelijke vereniging VDMS. De Nationale Sleepbootdagen zijn ontstaan doordat een aantal sleepbooteigenaren tot de conclusie kwam  dat wat er nog over was van die historische sleepboten op gezette tijden aan het publiek getoond zou moeten  kunnen worden. De liefhebbers wilden voorkomen dat deze schepen in de vergetelheid zouden raken. 
Tijdens het evenement bestaat de mogelijkheid te sleepboten te bezichtigen, een kijkje te nemen in de  machinekamer en ook meevaren is mogelijk. Bovendien vinden tal van omlijstende activiteiten plaats.
pers-webOLD TIMERDAG:  3e Zaterdag in Juni.
Deze in het land zeer bekend geworden Oldtimerdag wordt gehouden in het fraaie historische centrum van ons kleine stadje aan de Lek. Bij het zien van zoveel oude voertuigen geeft dit het beeld alsof de tijd heeft stilgestaan. Het kleine en intieme stadshart is een unieke locatie waar de voertuigen een “acte de presence” zullen geven, alvorens men vertrekt voor een toertocht door de regio. De “Vrijstad” Oldtimerdag Vianen dankt haar bestaan aan een particulier initiatief als bijdrage aan een historisch stadsfeest in 1987. Vier enthousiaste plaatsgenoten met een grote liefde voor antieke en klassieke voertuigen, vormden destijds het bestuur.
kaart3TONEELROUTE DOOR DE BINNENSTAD VAN VIANEN: 
EEN MEMORABELE UITVAARTSTOET, JUWEELTJES VAN VOORSTELLINGEN EN 6000 BEZOEKERS
Een topdag: de derde Toneelroute Vianen op zondag 11 september was er een om nooit meer te vergeten. Als opening trok de Uitvaartstoet van Walraven III van Brederode onder geluid van de doodsklokken door de historische binnenstad met meer dan honderd mannen in rouwkleding, paarden, banieren en de draagbaar. Zeker 6000 mensen hebben het indrukwekkende schouwspel gade geslagen. Daarna begonnen op 25 locaties korte en doorlopende voorstellingen gespeeld door 80 acteurs. Een veelvoud aan muzikanten nam de bezoeker mee naar de tijd waarin de Brederodes de scepter zwaaiden over de Heerlijkheid Vianen.
DANK aan alle medewerkers en de vele bezoekers. 
Tot ziens zondag 10 september 2017
 

EVENEMENTENKALENDER:
Naast deze grotere publiektrekkers, worden er tal van plaatselijke activiteiten georganiseerd. Voor de evenementenkalender samengesteld die door de gemeente Vianen klik hier. 
Natuurlijk kunt u ook informatie inwinnen bij de VVV Vianen.