olifant rotonde web

Ophaalbrug web
OudeMannenhuis web
met tweetjes web
<>
  Bus2Openbaar vervoer
De VVV Vianen is goed bereikbaar per openbaar vervoer.
Busmaatschappijen Connexxion en Arriva zorgen voor frequente verbindingen vanuit de richtingen Utrecht en Leerdam/Gorinchem. De lijnen 63 van Connexxion en 46 van Arriva doen de halte Vianen Centrum aan. Verder stoppen de buslijnen Brabantliner 400/401 en q liner 388 bij het busstationaan weerszijden van de Lekbrug A2.
Vanaf het busstation Lekbrug is het ongeveer 15 minuten lopen naar het museum aan de Voorstraat. Eventueel kunt u ook met lijn 63 naar het Centrum, evenals met lijn 46 van Arriva vanuit Culemborg. Deze rijdt éénmaal per uur. De halteplaats is Aimé Bonnastraat/Centrum nabij de Lijnbaan. 
 
 

Auto
Vianen ligt in de noordelijke oksel van het knooppunt Everdingen (A2 / A27). Het knooppunt is vernoemd naar de kern Everdingen die iets ten oosten van het kruispunt ligt. Door het knooppunt, en de nabijgelegen Lekkruissingen van zowel de A2 als de A27 ontstaan vaak files op de snelwegen rond Vianen. Veel mensen kennen de naam Vianen dan ook van de filemeldingen op de radio. Tot 1999 stond Vianen op de eerste plaats van de file top 10 door de bottleneck die de oude Lekbrug in de A2 vormde. Inmiddels is die brug vervangen door een nieuwe brug; in 1999 werd de eerste helft opgeleverd en in 2006 de tweede helft. Bij de oplevering van de 2e brug werd ook de naam onthuld (Jan Blankenbrug vernoemd naar Jan Blanken). In de toekomst zal als onderdeel van de verbreding van de A27 ook de Lekbrug in de A27 worden vervangen.